ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ
της Πυρικαύστου Ζώνης Θεσσαλονίκης


Αδελφοί Αυδή & Αθανάσιος Ταχτατζής


Οι αδελφοί Αιμίλιος και Φαίδρος Αυδής όπως επίσης και ο Αθανάσιος Ταχτατζής ήταν όλοι πολιτικοί μηχανικοί που είχαν σπουδάσει στην Ελβετία. Οι Αθανάσιος Ταχτατζής και Φαίδρος Αυδής πήραν πτυχίο στα 1912 από το Université Ecole d' Ingénieurs (Section de Sciences Techniques) στη Λωζάννη ενώ ο Αιμίλιος Αυδής είχε πάρει πτυχίο το 1906 από την Eidgenössische Technische Hochschule στη Ζυρίχη.

Ο Αιμίλιος Αυδής δούλεψε στην Αίγυπτο την διετία 1907-1909 ως μηχανικός των Εταιρειών "The Menzaleh Canal Co" και "The Egyptian Swiss Iron Works". Από το 1910 έως το 1918 εργάστηκε ως μηχανικός στην κατασκευή του σιδηροδρόμου της Βαγδάτης. Την επόμενη διετία 1919-1921 δούλεψε στην Ύπατη Αρμοστεία Σμύρνης για την στέγαση των προσφύγων.

Ο Φαίδρος Αυδής απασχολήθηκε σε στρατιωτικά τεχνικά έργα την χρονική περίοδο 1912-1919. Αντίστοιχα ο Αθανάσιος Ταχτάτζης αρχικά δούλεψε ως μηχανικός της εταιρείας "Wayss Freytag" στη Δρέσδη και στη συνέχεια στην εργοληπτική εταιρεία "Β. Μπεκιάρης και Σία". Την τριετία 1919-1922 οι δυο τους φτιάχνουν την Τεχνική Εταιρεία "Φαίδρος Αυδής και Αθανάσιος Ταχτατζής".

Το 1922 στην εταιρεία προστίθεται ο Αιμίλιος Αυδής και η εταιρεία πλέον ονομάζεται "Αδελφοί Αυδή και Αθανάσιος Ταχτατζής" με αντικείμενο την μελέτη κτιρίων, την εκτέλεση δημοσίων έργων, οικοδομικές εργασίες, οδοποιίας, κλπ

Το γραφείο της τεχνικής εταιρείας βρισκόταν στην οδό Ρογκότη 2.